Skip to main content

EMS-skulptur är en teknik som i allt högre grad används av människor som vill forma sin kropp utan att behöva lägga ned timmar på gymmet eller genomgå några smärtsamma operationer. EMS står för elektrisk muskelstimulering och är en metod där man applicerar en ström på musklerna för att aktivera och stärka dem.

EMS skulptur skapades ursprungligen för att hjälpa personer med muskelskador eller rehabiliteringsbehov, men har på senare tid blivit allt mer populär bland personer som vill tona och forma sin kropp. Med EMS skulptur kan man fokusera på specifika muskelgrupper och på kort tid uppnå imponerande resultat.

Metoden är också idealisk för personer som vill återuppbygga muskelmassa efter en tids sjukdom eller skada. Eftersom den elektriska stimuleringen är kontrollerad och doserad av en utbildad terapeut, är risken minimal för skador eller smärta.

EMS skulptur är ett smidigt sätt att få kroppen att se ut precis som du vill, oavsett om du har en platt mage, mer välformade armar eller en slankare midja. Det är också en teknik som passar alla, oavsett om du är en idrottare som vill nå nya höjder eller bara en person som vill ha en bättre fysisk form.

Trots den ökande populariteten för EMS skulptur är det svårt att fastställa hur många människor som använder metoden varje år. En del kliniker erbjuder tjänsten som en del av sin regelbundna kostnad, medan andra erbjuder det som en separat behandling.

Fördelarna med EMS skulptur är inte bara att den skulpterar kroppen. Det är också ett bekvämt sätt att träna kroppen eftersom man inte behöver gå till ett gym eller utöva några ansträngande aktiviteter.

EMS = Elektrisk muskelstimulering har flera fördelar, inklusive:

1. Ökad muskelstyrka: EMS kan hjälpa till att bygga muskelmassa och öka styrkan genom att stimulera musklerna med elektriska impulser.
2. Ökad uthållighet: Användning av EMS kan öka muskeluthålligheten genom att hjälpa till att förbättra muskelcellernas förmåga att producera energi.
3. Förbättrad rehabilitering: EMS kan vara ett användbart verktyg för rehabilitering efter skador eller operationer, eftersom det kan hjälpa till att återuppliva muskler som har varit inaktiva under en längre tid.
4. Minskad smärta: EMS kan minska smärta genom att öka blodcirkulationen och sänka inflammationen i musklerna.
5. Förbättrad blodcirkulation: Användning av EMS kan öka blodcirkulationen och därmed förbättra syre- och näringsupptaget i musklerna.
6. Tidsbesparing: EMS kan användas för att träna musklerna samtidigt som man utför andra aktiviteter, vilket kan spara tid jämfört med traditionell styrketräning.

Sammanfattningsvis är EMS skulptur en teknik som blir alltmer populär bland människor som vill ha en perfekt formad kropp på ett enklare och mer bekvämt sätt. Det är en smidig metod som passar de flesta människor och kan behöva övervägas av alla som vill ha en förbättrad fysisk form.

Vi på V Laserklinik erbjuder EMS, RF kombinerat med HIFEM som är en revolutionerande kroppsformningsbehandling som godkänts av FDA för att bränna fett och bygga muskelmassa. Denna helt icke-invasiva behandling bygger muskler och minskar oönskat fett samtidigt genom att använda HIFEM -högintensiv fokuserad elektromagnetisk energi som riktas genom stora paddlar. Detta stimulerar över maximala muskelkontraktion i dina målinriktade muskelgrupper. Dessa kontraktioner är ofrivilliga och induceras med en hastighet på cirka 50 000 kontraktioner per 30 minuter – det är som att göra 50 000 situps eller knäböj på en halvtimme!

Läs mer här