Skip to main content

Kroppsformning (body contouring) är en växande trend i dagens samhälle, där allt fler människor vill förbättra sitt utseende genom att forma sin kropp. Det finns olika typer av behandlingar som kan användas för att forma kroppen, som liposkulptur, EMskulptur, HIFEM, RF, cryo, bukplastik och bröstförstoring.

Statistik visar att antalet personer som använder kroppsformningsbehandlingar ökar varje år. Enligt American Society of Plastic Surgeons genomfördes över 1,8 miljoner kosmetiska kirurgiska ingrepp i USA 2018. Detta är en ökning med 1 procent från föregående år.

Det finns många olika skäl till varför människor väljer att använda kroppsformning. För vissa kan det vara en önskan att ta bort envisa fettdepåer som inte svarar på diet eller träning. För andra kan det handla om att korrigera en defekt, såsom en missbildning, en buk som påverkar livskvaliteten, eller en asymmetri i brösten.

Oavsett skälet till varför människor väljer att använda kroppsformningsbehandlingar är det viktigt att man är realistisk i sina förväntningar och att man väljer en kvalificerad kirurg som är uppdaterad i branschens senaste tekniker.

Det är också viktigt att förstå att kroppsformning inte alltid är den mest lämpliga lösningen för alla. Åtgärden är ofta omfattande och det kan ta tid att återhämta sig efter operationen.

Sammanfattningsvis visar statistik att allt fler människor väljer att använda kroppsformningsbehandlingar för att förbättra sitt utseende. Oavsett om det är för att ta bort envisa fettdepåer, korrigera en defekt eller förbättra självkänslan, är det viktigt att man är väl förberedd och väljer en kvalificerad kirurg som kommer att göra en säker procedur med goda resultat.

Kroppsformning - kvinna

Vi på V Laserklinik erbjuder HIFEM som är en revolutionerande kroppsformningsbehandling som godkänts av FDA för att bränna fett och bygga muskelmassa. Denna helt icke-invasiva behandling bygger muskler och minskar oönskat fett samtidigt genom att använda HIFEM -högintensiv fokuserad elektromagnetisk energi som riktas genom stora paddlar. Detta stimulerar över maximala muskelkontraktion i dina målinriktade muskelgrupper. Dessa kontraktioner är ofrivilliga och induceras med en hastighet på cirka 50 000 kontraktioner per 30 minuter – det är som att göra 50 000 situps eller knäböj på en halvtimme!

Läs mer här