Skip to main content

RF Behandling

RF står för radiofrekvensbehandling och är en vanlig metod inom estetiska behandlingar, inklusive laserkliniker. RF behandling används ofta för att strama upp lös hud, minska celluliter och förbättra hudens kvalitet.

Enligt statistik från American Society for Aesthetic Plastic Surgery, har RF tekniken blivit allt mer populär, och användningen steg med hela 58,6% mellan 2013 och 2018. År 2018 genomfördes över 3 miljoner RF behandlingar globalt.

I Sverige finns det ett stort antal laserkliniker som erbjuder RF behandlingar, och det är svårt att ge en exakt siffra på hur många som använder RF teknik årligen. Det beror på flera faktorer, såsom antalet kliniker som erbjuder behandlingen, var i landet de ligger och vilken målgrupp de riktar sig till.

Enligt en rapport från branschorganisationen Svensk Egenvård, som publicerades 2019, är laserkliniker en snabbväxande bransch i Sverige. Det är en attraktiv affärsidé för många, och antalet kliniker har ökat betydligt de senaste åren. Rapporten visade att det finns minst 250 kliniker i Sverige som erbjuder estetiska behandlingar.

RF tekniken är en av de vanligaste behandlingarna som används på laserkliniker. Även om det är svårt att fastställa exakt hur många som använder den, är det troligt att antalet ökar stadigt varje år. Radiofrekvensbehandling anses vara säkra och relativt smärtfria, vilket gör dem till ett populärt alternativ för dem som vill förbättra sitt utseende utan att behöva genomgå en invasiv operation.

RF behandling

Vilka fördelar har radiofrekvensbehandling?

  1. Smärtfrihet: Radiofrekvensbehandling är oftast smärtfri och kräver inget kirurgiskt ingrepp.
  2. Non-invasiv behandling: Radiofrekvensbehandling är en non-invasiv behandling, vilket innebär att det inte finns något behov av att skära eller punktera huden för att genomföra behandlingen.
  3. Förbättrad hudkvalitet: Radiofrekvensbehandling förbättrar hudkvaliteten genom att öka produktionen av kollagen och elastin. Detta kan leda till att huden ser fastare, mjukare och mer ungdomlig ut.
  4. Långvariga resultat: Resultaten av radiofrekvensbehandling är vanligtvis långvariga och kan variera från flera månader till flera år beroende på behandlingens omfattning.
  5. Snabb återhämtning: Efter en radiofrekvensbehandling finns det ingen nedkopplingstid och du kan återgå till dina dagliga aktiviteter direkt.
  6. Anpassningsbar behandling: Radiofrekvensbehandling kan anpassas efter individuella behov, vilket innebär att behandlingen kan riktas till specifika områden på kroppen eller ansiktet.

Vi på V Laserklinik erbjuder RF med EMS och HIFEM kombinerat. Läs mer om behandlingen här